ورق نورد مشهد
آماده سازی ورق برای پروسه نورد سرد . غالبا پوسته های اکسیدی روی تراز ورق طاقت فرسا و ضد سایش هستند . به همین علت درصورتیکه ورق ها سوای اسیدشویی و اکسید زدایی نورد سرد شوند , منجر می شود که غلتک های نورد سرد با گاز ساییده و از تلرانس بیرون شوند و روی نیز رفته روند نورد سرد را با دشواری روبرو به وجود می آورد . این دشواری دو چندان خواهد شد , درصورتیکه اتصال و یا این که چسبندگی پوسته های اکسیدی به تراز ورق سست و ضعیف باشد . براین اساس حتمی است که مرحله ورق , پیش از فرآیند نورد سرد , مسلما پاک و تهی از اکسید باشد .
مزایای اسی شویی با اسید کلریدریک
در قبلی از اسیدسولفوریک تحت عنوان ماده مهم اسیدشویی به کار گیری میشد . البته امروزه اضافه ایجاد کنندگان فولاد برای روند اسید شویی از اسید کلریدریک استعمال می نمایند . استدلال این فرمان مزایای متفاوتی است که اسید کلریدریک نسبت به اسید سولفوریک از خویش نشان داده است . نخستین و مهمتر از همگی جنبه اقتصادی کار است . چون ارزش اسید کلریدریک دوچندان کمتر از اسید سولفوریک است . عارضه ها دیگری که به کارگیری از اسید کلریدریک را توجیه می نمایند عبارتند از :
* در حالت غلظت و دمای یکسان , نرخ اسیدشویی با اسید کلریدریک ۲٫۵ تا ۳٫۵ برابر طولانی تر از نرخ اسیدشویی با اسیدسولفوریک است .
* اسید کلریدریک اکسید بیشتری را در خویش حل می نماید , در سود تراز را تمیزتر می نماید .
* به کار گیری از اسید کلریدریک باعث می شود که در تانک های اسید شویی از اسید کمتری مصرف شود .
* یورش و همت اسید کلریدریک به خویش فولاد بعنوان فلز مبنا , کمتر خواهد بودف در سود از هدر رفتن فلز خودداری می شود .
* دمای کاری برای اسید کلریدریک کمتر از اسید سولفوریک است . دمای با صرفه کاری برای اسید کلریدریک ۷۰ تا ۸۰ رتبه سانتیگراد است , حالا آنکه این دما برای اسید سولفوریک ۱۰۰ تا ۱۰۵ مرتبه سانتیگراد هست .
مطرح ترین عیب اسیدکلریدریک نسبت به اسید سولفوریک , فرار و گریز بودن بیش تر آن است . بدین ترتیب تانک های اسیدشویی در بردارنده اسید کلریدریک , بایستی به خیر آب بندی شوند تا از فرار اسید دوری شود . عملیات اسیدشویی پیوسته , غالبا به وسیله ۳ تا ۵ تانک در بردارنده اسید با غلظت های مختلف انجام می پذیرد . ارتفاع تانک ها در حدود ۲ تا ۲٫۵ متر میباشند و متواتر قرار میگیرند .
ورق تین پلیت
به ورق هایی با ضخامت ۰ . ۱۶ میلیمتر تا ۰ . ۴۵ میلیمتر گفته می گردد که بخش اعظم جهت قوطیهای چای , کنسرو , مواد غذایی و روغنهای نباتی استعمال میگردد کهجهت مصون سازی مواد غذایی یک لایه قلع روی ورق سرد ( روغنی ) ST۱۲ پوشیده شدهاست . گه گاه دو طرف ورق قلع یکسان ندارد ( یک طرف ۲ . ۸ و طرف دیگر ۵ . ۶ ) که طرف قلع عمده جهت باطن کاسه و طرف قلع کمتر جهت خارج پیاله موضوع استعمال قرار میگیرد . تین پلیت ها از لحاظ مشقت و نرمی به ۳ تیم مشتمل بر تمپر ۲ که قابل انعطاف و تمپر ۳ که ساده و تمپر ۴ که مشقت بار بوده تقسیم میگردد .
[ بازدید : 1233 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]